top of page

Els assistents a la reunió. Qui són  i quina és la seva missió?

L’objectiu comú dels assistents a la taula rodona és aconseguir una reducció de 100 unitats de CO2 entre tots els assistents (A, B, C, D, E i F). Tot i que D està exempt de reduir CO2, té veu a la reunió però no vot a la decisió final (només contarà en cas d’empat).

Els assistents a la taula de debat són:

  • Rol E. President de la taula: Modera, coordina i dirigeix la reunió, es responsabilitza que es tractin tots les punts de l’ordre del dia. És neutral però pot fer veure als altres que cal replantejar algun problema. Insta als altres a que arribin a acords. Controla que es compleixin els temps previstos.Té veu i no vot (només en cas d'empat).

  • Rol A. Ministre del país A: el país té moltes empreses de tecnologia relacionades amb el sector de IoT i smartcities i i captura de CO2. El país A és un dels líders mundials i el més desenvolupat i per tan és el que més CO2 consumeix. Parteix d’una situació inicial amb un consum de 120 unitats de CO2. El PIB (indicador que informa del valor de tot el que produeix el país) del que parteix és de 200 unitats monetàries.

  • Rol B. Ministre Representant país B: el país té moltes empreses de tecnologia relacionades amb el sector de energia solar i eòlica. És un país ric, parteix d’una situació inicial amb un consum de 100 unitats de CO2. El PIB (indicador que informa del valor de tot el que produeix el país) del que parteix és de 100 unitats monetàries.

  • Rol C. Ministre Representant país C: el país té moltes empreses de tecnologia relacionades amb el sector d'energia mareomotriu i energia geotèrmica. És un país de nivell mitjà, parteix d’una situació inicial amb un consum de 80 unitats de CO2. El PIB (indicador que informa del valor de tot el que produeix el país) del que parteix és de 80 unitats monetàries.

  • Rol D. Ministre Representant país D: el país té moltes empreses de tecnologia relacionades amb el sector de Energia de la biomassa i hidrògen. Es un país en desenvolupament, com no té molta industria, només consumeix 50 unitats de CO2. Pot convèncer als altres. El PIB (indicador que informa del valor de tot el que produeix el país) del que parteix és de 50 unitats monetàries.

  • Rol F. Representant d’un organisme internacional ecologista i expert en el futur de les energies renovables: tindrà una actitud neutral però creativa, innovadora i emocional. Tindrà una actitud positiva i no crítica amb les propostes dels països, de forma que sobre les idees d’aquests mirarà de fer-hi variacions creatives. Intentarà arribar més enllà dels acords que proposin els altres. Si coneix solucions alternatives a les que han proposat els altres països, les explicarà. El seu interès màxim és que s’aconsegueixi la reducció de les 100 unitats de CO2 sigui com sigui. Té veu i vot.

bottom of page