top of page

Quines són les regles del joc?

Els ministres de cada país, a banda d’aconseguir l’acord internacional per reduir el CO2 i salvar el planeta, les seva intenció és també mirar de convèncer als altres països que cal fomentar la implantació de les seves tecnologies perquè d’aquesta manera aconseguir negocis per les seves empreses i per tant crear nous llocs de treball al seu propi país.

Si les emissions de CO2 d’un país es redueixen respecte al valor del que parteixen, llavors l’economia del país es veurà també reduïda en les mateixes unitats.

Per exemple, si el país A acabés amb CO2=110 i PIB=150, la seva economia es penalitzaria en 10, resultant un PIB de 140.

Per contra, si un país aconsegueix que una determinada solució tecnològica sigui adoptada per un altre país, això vol dir més negoci per les seves empreses i el seu PIB s’incrementa en 5 unitats. Per exemple, si s’arriba a l’acord que A i D fomenten l’energia solar, B incrementaria el seu PIB en 10 unitats.

Però compte, perquè si al final el PIB d’un país s’ha reduït en un 20% respecte el valor inicial, això provocarà pèrdua de llocs de treball al seu país, que al final pot desembocar en una probable pèrdua de les eleccions.

bottom of page