top of page

Descripció de l'activitat: Debat Role-Play

L'activitat consisteix a desenvolupar un Debat Taula rodona simulant una reunió en el marc d'un Tractat internacional sobre el canvi climàtic. La metodologia a seguir agafa elements d'eines com la tècnica de puzzle, role-play, debat i flipped classroom.

Està plantejada com a activitat de síntesi al finalitzar els bloc de Tecnologia de control, Electrònica i Habitatge de 4t d'ESO.

Es porta a terme en tres sessions més un treball previ individual a casa. Inicialment, els alumnes formaran grups de base i entre ells es dividiran diferents temes proposats pel professor en relació a la Tecnologia i Medi ambient. Aquests es troben detallats a la opció del menú Descripció del Cas. Cada alumne haurà de treballar a casa el material del tema assignat.

A la primera sessió els alumnes es desfan els grups base i es reagrupen per experts de cada tema per preparar el debat.

A la segona sessió es recuperen els grups de base i cada expert explica als altres el material que ha treballat.

A la tercera sessió, cada grup de base realitza un debat / taula rodona en format role-play on cada alumne del grup té un paper assignat en funció del tema que ha treballat, així com uns objectius a aconseguir. Interpreten el paper de ministres de diferents països amb l'objectiu d'arribar a un acord sobre quines són les millors energies que cal potenciar en els propers anys per aconseguir un objectiu de reducció d'emissions globals de CO2 i aturar el problema de l'escalfament global. Però per una altra banda, hauran de mirar que afecti el menys possible a l'economia del seu país.

El detall de les 3 sessions i el funcionament de l'activitat es descriu a la opció Activitat.

bottom of page