top of page

Metodologia

L'activitat consisteix a desenvolupar un Debat - Taula rodona simulant una reunió en el marc d'un Tractat internacional sobre el canvi climàtic.

La metodologia a seguir agafa elements de diferents eines com la tècnica de puzzle, role-play, debat i flipped classroom. És una metodologia d’aprenentatge cooperatiu amb participació activa i mètodes de comunicació persuasiva per provocar una confrontació entre diferents opinions a la fase de debat.

Flipped classroom: en primer lloc, els alumnes hauran de revisar a casa un material que se'ls proporciona, llegir-lo, visionar els vídeos proposats. Hi ha 6 temes diferents, cada alumne en té assignat només un d'aquests.

Puzzle: els alumnes s'agrupen per experts de cada tema i revisen junts els temes treballats. Posteriorment es reagrupen en els grups base de treball on hi ha un expert de cada tema que l'explica als demés.

Role-Play: es formen n taules rodones, una per cada grup base, per realitzar l'activitat de debat on cada alumne, a més de defensar el tema del que és expert, interpreta un paper determinat dins la simulació de la reunió.


bottom of page